Microdermabrasie

Rimpelvorming is onontkoombaar en iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken.
Ook zijn er soms factoren die een huid behoorlijk kunnen beschadigen. Hardnekkige acne, operatielittekens, brandwonden, pigmentvlekken, groei- of zwangerschapsstriemen zijn enkele voorbeelden die als storend ervaren kunnen worden of een belemmering kunnen zijn in het dagelijks functioneren. Met micro-dermabrasie kunnen deze huidbeschadigingen tot een minimum teruggebracht worden. Ook rimpelvorming kan zichtbaar vervaagd worden.
Beauty Salon Elegance in Nesselande is gespecialiseerd in deze behandelmethode.

Microdermabrasie

Hoe werkt micro-dermabrasie?
Door middel van een speciale vacuüm techniek worden steriele microkristallen over de huid ‘gespoten’. Deze microkristallen raken de huid waarbij oude en dode huidcellen loskomen en met de microkristallen afgevoerd worden. U kunt het principe vergelijken met zandstralen, maar dan op microscopisch klein niveau. Het grote voordeel van micro-dermabrasie is dat het veel intensiever is dan een scrub en veel veiliger is dan een chemische of kruidenpeeling.
Micro-dermabrasie is een veilige, niet chirurgische huidoppervlakvernieuwende behandeling.
Door het regeneratievermogen van de huid, gaat deze zichzelf herstellen met nieuwe en jonge cellen. Het eerste resultaat is al zichtbaar na één behandeling. Het resultaat na een kuur is ongekend.

Toepassingsmogelijkheden
Micro-dermabrasie kent vele toepassingen. Het meest wordt micro-dermabrasie toegepast om lijntjes en rimpels te vervagen en de huid een jongere uitstraling te geven.
Bij hardnekkige acne kan het toegepast worden om de acne aanzienlijk te verminderen. Ook wanneer de huid vroeger geleden heeft van acne waardoor littekens zijn ontstaan, is het mogelijk om door middel van micro-dermabrasie de huid een gladder aanzien te geven.

De behandeling
De micro-dermabrasie start in kuurverband met wekelijkse behandelingen tot het gewenste resultaat is bereikt. De behandeling op zich is intensief. U voelt dat de kristallen over de huid gaan, maar in de regel wordt dit niet als pijnlijk ervaren.

Na de behandeling
Na de behandeling kan de huid iets trekkerig aanvoelen en enige roodheid vertonen, zoals bij een lichte zonnebrand. Er is een dun laagje van uw huid afgehaald, waardoor een goede nabehandeling van uw huid noodzakelijk is. De speciale lotion, rebuilder serums en crème die u na de behandeling dient te gebruiken zorgen voor een aangenaam gevoel en versnellen het herstel van de huid. Deze producten zijn volledig afgestemd op de micro-dermabrasie behandeling.
Tevens dient u er rekening mee te houden dat u enige tijd na de behandeling de huid niet mag blootstellen aan de zon.

De kosten
In deze behandeling wordt de huid intensief gereinigd, wordt de micro-dermabrasie toegepast, worden onzuiverheden verwijderd en wordt een herstellend masker en serum aangebracht.

Het resultaat
Zeer goede resultaten worden behaald bij onder andere rimpels en lijntjes, verslapte futloze huid, onreine huid of acné, littekens, zwangerschapsstriemen, doffe, droge huid, pigmentatie.
Heeft u nog vragen over micro-dermabrasie of wenst u een behandeladvies, dan zijn wij graag bereid u een persoonlijk advies te geven. U kunt hiervoor vrijblijvend een afspraak maken.

Beauty Salon Elegance